Solgt juni 2017


Vi er blevet ældre. For at udvise rettidig omhu udbyder vi vores græske hus tuil salg.Huset ligger i bjerglandsbyen Milea på halvøen Mani, Peloponnes.


Pris: 98.000 euro


Kun ganske få turister finder vej til Milea, skønt landsbyen ligger ca 20 min. bilkørsel fra kystens badebyer. I Milea findes ingen butikker, men der er hyggelige cafeer på platiaen med de gamle morbærtræer, som er vist nedenfor.

Vores hus ligger i udkanten af bydelen ca. 100 m fra platiaen.        En smal gyde bag den store kirke fører frem til den blå port, som gemmer huset og haven.


Bag porten er en lille gårdsplads med sydvendt veranda foran hoveddøren og en overdækket nedgang til det store gæsteværelse, som findes under huset i en hvælving kaldet kamara. Gæsteværelset har tre faste skibsbrikse og eget toilet.

Over camaraen er husests store stue, badeværelse og soveværelse. En trappe fører ned til køkkenet, som rummer alt nødvendigt udstyr til 6 personer samt elkeddel, kaffemaskine, elkomfur, køleskab, og vaskemaskine. Fra stuen fører døre ud til to balkoner, med stor udsigt over bjergene.

Fra den østre balkon ser man "Nedre Milea" med den mindre kirke på torvet der og op mod passet i Taigetosbjergene. En smuk vandresti fører op gennem dalen og stiger derefter stejlt til passet og et stort kloster "Panagia Giatrisa." Fra balkonen kan vi desuden se op til vores olivenlund, som ligger ca. midt i ovenstående foto.

Det gamle hus er bygget i 1716 af sten taget ud af bjergene. På nordsiden er  en balkon og under den døren, som fra den lukkede gårdhave fører ind til køkkenet.

             Gårdhaven er husets skyggeside. Det er der, man opholder sig i den varme årstid.

Manioterne var engang stridbare folk. På Sydmani findes endnu befæstede landsbyer, hvor de enkelte huse består af tårne. Dyrene nederst, menneskene øverst. Det var manioterne, som startede frihedskrigen mod Tyrkerne. Det er de meget stolte af.       


Personlig historik:

Det må være passende at oplyse her: Vi kom til Milea første gang i 1991 for at besøge vores dansk- norske venner, som har hus i landsbyen. Det medførte, at vi købte en olivenlund i dalen i 1993. De første år boede vi i telt under træerne nogle uger hvert år. Senere fik vi bygget en lille hytte i lunden.

Da efterløn og pension nærmede sig i år 2000, købte vi huset inde i landsbyen med henblik på længere varende ophold. Vi bebor huset nogle måneder hvert efterår og forår og passer efter evne vores 75 oliventræer i lunden oppe i dalen. Gennem årene har vi lært os græsk til husbehov og af nødvendighed, idet kun ganske få mileanere taler lidt engelsk. Da vi solgte huset i 2017 beholdt vi den lille hytte i olivenlunden. Når vi stadig besøger Milea bor vi til leje hos en græsk ven, og går ofte ture op til olivenlunden.


Copyright © All Rights Reserved